GTS Telecom a investit 1 milion de euro în extinderea centrului de date din Bucureşti

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 mai 2015 170 afişări

GTS Telecom, furnizor de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură, a anunţat investiţii de 1 milion de euro în extinderea şi modernizarea centrului de date din Bucureşti. Decizia a venit ca efect al creşterii cererii pe acest segment al pieţei. Aceasta este a doua investiţie a companiei în centrul său de date în mai puţin de doi ani.

Numărul contractelor pentru servicii de colocare şi de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu 30%. Pentru a susţine această cerere în creştere, GTS Telecom şi-a extins cu 60% suprafaţa centrului de date din Bucureşti şi a echipat data center-ul cu tehnologie la standarde 2015. „Serviciile de cloud şi data center au fost o prioritate pentru noi în ultimii ani, ca răspuns la interesul tot mai crescut al clienţilor pentru eficientizarea business-ului prin servicii de virtualizare şi colocare. Continuăm să investim constant în portofoliul de servicii IT&C, astfel încât să punem la dispoziţia clienţilor noştri o gamă completă de servicii de comunicaţii şi infrastructură.”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom. 

Investiţia din 2015 în data center este a doua investiţie semnificativă a GTS Telecom în mai puţin de doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare şi implementare, 6 luni, şi are loc după o investiţie realizată la sfârşitul anului 2013, în valoare de peste 600.000 de euro, în extinderea data center-ului şi în infrastructura cloud din Bucureşti.

GTS este activă în sectorul serviciilor cloud din 2011 şi se adresează organizaţiilor medii şi mari. Compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti. În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacţia prin care Deutsche Telekom a achiziţionat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom. Operaţiunile GTS Cehia şi GTS Polonia au fost integrate de către operaţiunile Deutsche Telekom din ţările respective, care astfel şi-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deţinută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent. Compania numără aproximativ 125 de angajaţi şi are sediul în Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gts-telecom-a-investit-1-milion-de-euro-in-extinderea-centrului-de-date-din-bucuresti-14292756
14292756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.