Grupul rus Lukoil reduce cheltuielile şi vrea să constituie rezerve de 30 miliarde de dolari în cinci ani

Postat la 26 iunie 2014 32 afişări

Grupul Lukoil, cel mai mare producător privat de petrol din Rusia, va constitui rezerve de 30 de miliarde de dolari în cinci ani şi va diminua investiţiile pentru a-şi reduce dependenţa de pieţele financiare, schimbarea de strategie fiind determinată de criza din Ucraina.

Grupul rus Lukoil reduce cheltuielile şi vrea să constituie rezerve de 30 miliarde de dolari în cinci ani

 Rezervele de 30 de miliarde de dolari ar trebui să ajute Lukoil să finanţeze viitoare achiziţii, dar şi în cazul unor perturbări pe pieţele internaţionale, a declarat miliardarul rus Leonid Fedun, acţionar al Lukoil, într-un interviu acordat Bloomberg înaintea adunării anuale a acţionarilor grupului, potrivit Bloomberg.

"Este dificil să intri pe piaţa financiară acum atât cu obligaţiuni, cât şi cu împrumuturi. Băncile sunt speriate, regulile sunt foarte stricte şi există ameninţarea sancţiunilor. A existat presiune din partea SUA asupra băncilor", a spus el.

Pentru a-şi consolida rezervele financiare, Lukoil va vinde acţiuni în valoare de cel puţin 1 miliard de dolari pe bursa din Hong Kong, posibil anul următor, şi vrea să reducă cheltuielile cu investiţiile cu un sfert, a afirmat miliardarul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-rus-lukoil-reduce-cheltuielile-si-vrea-sa-constituie-rezerve-de-30-miliarde-de-dolari-in-cinci-ani-12839616
12839616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.