Guvernul aprobă "Electorata". Cum va fi aplicată schema fiscală pentru restructurarea creditelor

Postat la 26 iunie 2014 31 afişări

Ordonanţa de urgenţă care introduce schema fiscală pentru restructurarea creditelor va fi aprobată în şedinţa de joi a Guvernului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Guvernul aprobă "Electorata". Cum va fi aplicată schema fiscală pentru restructurarea creditelor

 Schema fiscală pentru restructurarea creditelor, denumită de presă "Electorata", va fi aplicată doar pentru persoanele cu venituri din activităţi dependente sub 2.000 de lei pe lună, iar deducerea din venitul lunar impozabil va fi de 900 de lei, restructurările fiind permise până la finele lui 2015, conform ultimului proiect iniţiat de Ministerul Finanţelor.

"Se propune revizuirea sistemului de acordare a deducerilor pentru persoanele fizice care desfăşoară o activitate dependentă şi care realizează venituri din salarii, la funcţia de bază, în sensul acordării unei deduceri speciale lunare pentru credite restructurate ce va fi luată în calcul la stabilirea bazei impozabile. Pentru a beneficia de deducerea specială lunară pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie să realizeze venituri brute din salarii prevăzute la art. 55 altele decât alin. (2)-(4), la funcţia de bază sau venituri brute din pensii de până la 2.000 lei, inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea", se explică în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-aproba-electorata-cum-va-fi-aplicata-schema-fiscala-pentru-restructurarea-creditelor-12839554
12839554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.