Grupul PP-DD din Cameră a solicitat schimbarea denumirii în "Democrat şi Popular"

Autor: Alina Novaceanu Postat la 16 februarie 2015 36 afişări

Grupul parlamentar al Partidul Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, luni, Biroului Permanent al Camerei să-şi schimbe denumirea în grupul "Democrat şi Popular", iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice şi de regulament.

"Am trimis-o Comisiei juridice şi Comisiei de regulament pentru a exprima punctul de vedere. Grupul parlamentar al PP-DD este primul grup care îşi schimbă denumirea, în «Democrat şi Popular». Are dreptul să-şi schimbe denumirea, dar mai aproape de ceea ce a avut iniţial. Nu pot să-şi exprim un punct de vedere, las comisiile de regulament şi juridică, astfel încât să nu creem un precedent", a precizat preşedintele Camerei Valeriu Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent.

Secretarul Camerei Deputaţilor a trimis Biroului Permanent o notă privind scrisoarea liderului grupului PP-DD Ştefan Burlacu de schimbare a denumirii grupului în "grupul parlamentar Democrat şi Popular".

În notă se apreciază că prevederile regulamentului stabilesc faptul că liderul grupului prezintă Camerei denumirea grupului parlamentar, componenţa numerică, nominală şi conducerea acestuia, precum şi modificările care survin pe parcursul mandatului, iar Biroul Permanent urmmează să ia act de noua denumire «grupul parlamentar Democrat şi Popular», iar preşedintele să informeze plenul.

La începutul sesiunii, Comisia juridică a stabilit că grupul parlamentar nu se desfiinţează, având în componenţă 10 membri.

La sfârşitul anului trecut, cei mai mulţi deputaţi PPDD au părăsit acest partid, dar au decis să rămână în grup.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRUP,
DENUMIRE,
SCHIMBARE
/actualitate/grupul-pp-dd-din-camera-a-solicitat-schimbarea-denumirii-in-democrat-si-popular-13834632
13834632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.