Grupul MOL este pregătit să înceapă operaţiunile de explorare în România

Autor: Ioana Matei Postat la 02 iulie 2013 53 afişări

Panfora Oil & Gas, companie a Grupului MOL dedicată activităţilor de explorare şi producţie de hidrocarburi în România, are un buget de investiţii de 38 de milioane de dolari pentru acest an, urmând să înceapă primele operaţiuni în perimetrul Ex-6 Curtici.

Grupul MOL este pregătit să înceapă operaţiunile de explorare în România

“Acordul de concesiune semnat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost ratificat de către Guvernul României în luna decembrie a anului trecut, iar Panfora Oil & Gas  este titularul acestui acord. Bugetul de investiţii pentru 2013 a fost planificat la 38 de milioane de dolari, depinzând şi de ratificarea celorlalte două perimetre pe care Grupul MOL le-a concesionat în Vestul României”, a declarat Gábor Zelei, managing director al Panfora Oil & Gas.

Toate operaţiunile din perimetrul Curtici şi programul de lucrări convenit cu ANRM se referă la resurse convenţionale de hidrocarburi. În perimetrul Curtici nu există potenţial pentru resurse neconvenţionale, fapt certificat de datele ANRM.

Compania este pregătită să înceapă măsurătorile de suprafaţă pe 550 de kilometri pătraţi, utilizând cele mai moderne tehnologii, pentru a obţine o hartă 3D a subsolului. Tehnologiile sunt de ultimă oră, cu un impact minim asupra mediului şi comunităţilor, fiind deja folosite cu succes şi în zonele urbane.

“Ne concentrăm pe resursele convenţionale şi vom folosi experienţa extinsă a Grupului MOL în explorarea şi producţia de hidrocarburi din formaţiuni de roci convenţionale”, a adăugat Gábor Zelei. Suprafaţa de explorat cuprinde în principal terenuri agricole aparţinând unui număr de circa 20 de sate şi comune. Durata planificată a lucrărilor este de aproximativ 100 de zile, respectiv câteva zile pentru fiecare teren pe care se vor face măsurători. Vor fi utilizate drumurile existente, acolo unde acestea sunt disponibile, astfel că suprafeţele pe care se vor desfăşura operaţiuni reprezintă circa 3% din total, iar măsurătorile vor avea loc, pe cât posibil, după strângerea recoltelor, precizează un comunicat al companiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-mol-este-pregatit-sa-inceapa-operatiunile-de-explorare-in-romania-11068487
11068487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.