Grupul Lenovo, afaceri de 12,5 mld. dolari în trimestrul II

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 august 2019 64 afişări

Grupul Lenovo a anunţat rezultate financiare, pentru perioada aprilie-iunie 2019, în valoare de 12,5 miliarde de dolari, înregistrând al optulea trimestru consecutiv de creştere.

Grupul Lenovo, afaceri de 12,5 mld. dolari în trimestrul II

Veniturile înainte de impozitare s-au dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 240 de milioane de dolari, cu 127 de milioane mai mult. Venitul net a crescut cu 85 de milioane de dolari, atingând suma de 162 de milioane de dolari. 

 

Divizia PC and Smart Devices (PCSD), una dintre cele două unităţi ale grupului IDG (Intelligent Devices Group), a înregistrat creşteri ale veniturilor de 12%, obţinând cel mai mare profit într-un prim trimestru fiscal. Venitul înainte de taxe a fost de 524 milioane de dolari, în creştere cu 98 de milioane de dolari. 

 

La categria PC-urilor, volumul Lenovo a depăşit cu peste 13 puncte cota de piaţă aflată şi ea în creştere, atingând astfel un record pentru PC-uri: o cotă de piaţă de 24,9%. Altfel spus, unul din patru PC-uri din lume este un PC Lenovo – fapt ce consolidează poziţia companiei de număr unu mondial pe piaţa PC-urilor.

 

A doua divizie a IDG, Mobile Business Group (MBG), a avut de asemenea un trimestru profitabil, crescându-şi veniturile înainte de impozitare cu 100 de milioane de dolari, pentru al patrulea trimestru consecutiv. 

 

Divizia Data Center Group (DCG) a continuat să îmbunătăţească profitabilitatea comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru al optulea trimestru consecutiv. Veniturile au crescut cu peste 80% de la an la an, iar businessul Software Defined Infrastructure (SDI) a continuat să crească la o rată de două cifre de la an la an.

 

În România, subsidiara grupului chinez a avut o cotă de peste 25% la nivelul întregului an 2018, păstrând prima poziţie de pe piaţa locală de computere.

 

Vânzările de computere de pe piaţa din România au stagnat la aproximativ 700.000 de unităţi în 2018 datorită unei achiziţii de peste 10.000 de desktop-uri realizată de o entitate din sectorul public, contract care a salvat practic piaţa de la o scădere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lenovo,
grup,
venituri,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.