Grupul japonez Suntory a preluat producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde de dolari

Postat la 14 ianuarie 2014 42 afişări

Grupul japonez Suntory Holdings a preluat compania americană Beam, producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde dolari în cash, după o revenire puternică în ultimul deceniu a bourbon-ului american, care a ajuns în 2012 la cea mai ridicată producţie din 1973.

Grupul japonez Suntory a preluat producătorul whisky-ului Jim Beam, pentru 13,6 miliarde de dolari

 Beam Inc. mai deţine mărcile de bourbon Maker's Mark şi Knob Creek şi este al doilea mare producător de whisky american, după Brown-Forman Corp., care produce printre altele Jack Daniel's şi vodca Finlandia.

Producătorul de bere şi băuturi răcoritoare Suntory este în prezent pe locul 15 în lume după vânzările de băuturi alcoolice.

După perfectarea tranzacţiei, grupul japonez va urca pe poziţia a treia, după Diageo (Marea Britanie) şi Pernod Ricard (Franţa). Afacere de familie, Suntory a fost fondată în 1899 la Osaka, unde are sediul şi în prezent, potrivit Wall Street Journal.

Beam este în prezent numărul 4 la nivel global, cu vânzări anual de aproape 2,5 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-japonez-suntory-a-preluat-producatorul-whisky-ului-jim-beam-pentru-13-6-miliarde-de-dolari-11899791
11899791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.