Rezerva Federală a deschis o anchetă privind manipularea pieţei valutare de către marile bănci

Postat la 13 ianuarie 2014 38 afişări

Rezerva Federală a SUA anchetează cele mai mari bănci din lume pentru a determina dacă traderii au manipulat indicii de pe pieţele valutare, cu un rulaj de 5.300 miliarde de dolari pe zi.

Rezerva Federală a deschis o anchetă privind manipularea pieţei valutare de către marile bănci

 Rezerva Federală se alătură astfel numărului tot mai mare de bănci centrale şi guverne care derulează investigaţii pentru suspiciuni de manipulare a pieţei de schimb valutar prin schimbul de informaţii confidenţiale între traderii celor mai mari bănci, cu scopul de a maximiza propriile profituri, a afirmat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Băncile riscă amenzi usturătoare.

"Fed poate hotărî la discreţie dacă şi cât să amendeze băncile, dacă mecanismele deficitare de control intern sau lipsa unei supravegheri adecvate au rezultat în manipularea cursurilor de schimb valutar de către traderi", comentează pentru Bloomberg un fost procuror federal din SUA, în prezent avocat.

Fed a sancţionat anul trecut mai multe bănci pentru deficienţe în zona mecanismelor de control intern, inclusiv în ceea ce priveşte spargerea embargoului pe tranzacţii cu entităţi din Iran şi pariuri proaste pe piaţa derivatelor financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezerva-federala-a-deschis-o-ancheta-privind-manipularea-pietei-valutare-de-catre-marile-banci-11892679
11892679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.