Lupul de pe Wall Street descrie perfect societatea din SUA: Visul american este despre cum să devii ridicol de bogat

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 ianuarie 2014 4854 afişări

Lupul de pe Wall Street, film regizat de Martin Scorsese, a avut premiera în România pe 10 ianuarie, fiind una dintre cele mai aşteptate producţii ale anului. Cele mai multe cinematografe din ţară au rulat pelicula cu casa închisă.

Lupul de pe Wall Street descrie perfect societatea din SUA: Visul american este despre cum să devii ridicol de bogat

"Visul american nu este despre cum să ajungi în clasa de mijloc şi să îţi trimiţi copiii la facultate, ci despre cum să devii ridicol de bogat. Însă instituţiile care le permit oamenilor să devină ridicol de bogaţi (băncile de pe Wall Street) nu sunt deschise oamenilor fără relaţii sau cu un trecut nepotrivit. Aşa se face că singurul mod prin care oamenii de rând pot atinge visul american este să găsească ceva în zona gri a legii", notează Business Insider, în ediţia electronică.

Lupul de pe Wall Street este, de fapt, povestea lui Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), un tânăr care îşi adună prietenii rataţi din Long Island şi îi transformă în cei mai buni vânzători de acţiuni listate pe pieţe nereglementate. Filmul impresionează prin discursurile pe care Belfort le susţine pentru a-şi motiva angajaţii, în timp ce trăieşte o viaţă lipsită de griji, înconjurat de femei frumoase, alcool şi droguri.

"Nu există un model mai bun pentru latura neagră a capitalismului modern decât Jordan Belfort, susţine The Telegraph care publica un interviu cu adevăratul Lup de pe Wall Street, realizat în 2008. Până în prezent, filmul are 12 nominalizări la diverse premii cinematografice din acest sezon. Leonardo DiCaprio a primit la gala Globurilor de Aur premiul cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lupul de pe wall street,
sua,
american
/arta-si-societate/film/lupul-de-pe-wall-street-descrie-perfect-societatea-din-sua-visul-american-este-despre-cum-sa-devii-ridicol-de-bogat-11890959
11890959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.