Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 96 milioane de lei în primul semestru

Autor: Georgiana Călin Postat la 01 august 2017 53 afişări

Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa locală, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net de 96 milioane lei, în primul semestru al anului. De asemenea, activele totale ale Grupului au urcat la 10,51 miliarde lei.

Grupul Garanti România a înregistrat profit net de 96 milioane de lei în primul semestru

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 78,1 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele sale comerciale având o contribuţie semnificativă la acest rezultat. Astfel, volumul de credite al băncii s-a ridicat în primul semestru la 6,96 miliarde lei, în creştere cu 7,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, depozitele au înregistrat o majorare a volumului de 18,5%, la 6,84 miliarde lei, toate liniile de business aducându-şi aportul la această creştere.

În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a crescut cu 10%, ajungând la aproape 300.000 de carduri emise. Totodată, reţeaua naţională de POS-uri Garanti s-a extins în primele 6 luni şi a crescut cu 15%, depăşind 12.000 de unităţi.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil, cu o rată a creditelor neperformante situată cu 1 punct procentual sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante prin provizioane a depăşit media pieţei, conform celor mai recente informaţii disponibile la nivelul sistemului bancar.

“Vom continua evoluţia ascendentă şi dezvoltarea sănătoasă pe piaţa din România, ca parte a strategiei noastre pe termen lung, de a creşte în mod eficient şi de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate segmentele de afaceri”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group România.

Instituţiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat, la rândul lor, rezultate solide în primul semestru: Garanti Credite de Consum – profit net de 10,5 milioane lei, iar Garanti Leasing – profit net de 7,3 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB. În primele şase luni ale anului, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,12 miliarde lire turceşti (773,83 milioane euro), active de 335,94 miliarde lire turceşti (83,85 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 272,98 miliarde lire turceşti (68,13 miliarde euro). TGB deserveşte 14,5 de milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

BBVA are un volum consolidat al activelor care se ridică la 702,43 miliarde euro, iar în prima jumătate a anului, instituţia a înregistrat un profit net atribuibil de 2,3 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.