Rata şomajului în zona euro a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 8 ani şi jumătate

Postat la 31 iulie 2017 66 afişări

Rata şomajului în zona euro a scăzut la 9,1%, în iunie, cel mai redus nivel înregistrat din februarie 2009, iar inflaţia anuală estimată în zona euro a rămas la 1,3%, în luna iulie, potrivit datelor publicate luni de Eurostat, citate de BBC.

Rata şomajului în zona euro a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 8 ani şi jumătate

Şomajul a scăzut în toate cele 19 state din zona euro, cu excepţia Estoniei. Cele mai mici rate ale şomajului au fost înregistrate în Germania (3,8%) şi Malta (4,1%).

Grecia are cea mai mare rată a şomajului în zona euro, de 21,7%, deşi aceste cifre se referă la luna aprilie. Spania este ţara cu a doua cea mai mare rată a şomajului, aceasta scăzând de la 19,9% în iunie 2016 la 17,1%, luna trecută.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.