Gruparea separatistă ETA predă armele autorităţilor, ca semn al procesului de dezarmare

Autor: Olimpia Nicolae Postat la 08 aprilie 2017 41 afişări

Gruparea bască ETA a predat poliţiei franceze o listă a 12 depozite de arme ale organizaţiei separatiste, ca semn al procesului de dezarmare ce este în curs, informează Euronews.

Potrivit ETA, sâmbătă gruparea va preda armele sale autorităţilor, punând astfel capăt unei campanii armate, începute cu peste 40 de ani în urmă, pentru un stat independent în nordul Spaniei şi sud-vestul Franţei.

Peste 850 de persoane au fost ucise în atacuri ale grupării. Deşi ETA a renunţat la luptă în 2011, gruparea nu predase armele autorităţilor.

Gruparea a înmânat poliţiei o listă de 12 depozite de arme situate în sud-vestul Franţei, potrivit unor surse.

Guvernul spaniol a refuzat să negocieze cu gruparea bască.

În ultimii ani, poliţia din Spania şi Franţa a arestat sute de militanţi ETA, inclusiv reprezentanţi de frunte, confiscând de asemenea o bună parte a armamentului grupării separatiste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
ETA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.