Gruparea DHKP-C revendică pe site atentatul de la ambasada SUA la Ankara

Postat la 02 februarie 2013 52 afişări

Gruparea turcă radicală, clandestină şi de extremă stânga DHKP-C a revendicat sâmbătă, pe site-ul său pe Internet, atentatul sinucigaş comis vineri împotriva ambasadei Statelor Unite la Ankara.

O fotografie cu atacatorul sinucigaş purtând o centură de explozibili şi o puşcă mitralieră, având ca fundal steagul mişcării radicale, a fost postată pe site-ul Halkin Sesi (Vocea poporului).

"Copiii noştri sunt în plină glorie", iar "Alisan Sanli" este nemuritor, se poate citi într-un comunicat al DHKP-C (Partidul/Frontul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului) postat pe acest site, acuzând Statele Unite că sunt "călăul popoarelor" şi denunţând "masacre" comise de această ţară, aliată a Turciei în cadrul NATO, în Irak, Afganistan, Libia, Siria şi Egipt.

Mişcarea ironizează în acest comunicat faptul că Statele Unite îşi prezintă reprezentanţele diplomatice ca fiinde cele mai bine protejate din lume, cea din Ankara fiind ţinta unui "atac martir".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gruparea DHKP-C,
atentat,
SUA,
Ankara
/actualitate/gruparea-dhkp-c-revendica-pe-site-atentatul-de-la-ambasada-sua-la-ankara-10539439
10539439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.