Groupama Asigurări, prime brute subscrise în creştere cu 8,7% în 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 20 martie 2019 35 afişări

Volumul total al primelor brute subscrise de Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, a depăşit 1 miliard lei în anul 2018, înregistrând o creştere de 8,7% faţă de anul precedent. Concomitent, compania a înregistrat un profit operaţional de 44 milioane de lei, însă raportează o contribuţie IFRS de 9 milioane de lei, pe fondul evenimentelor excepţionale care au marcat piaţa de asigurări in 2018.

Groupama Asigurări, prime brute subscrise în creştere cu 8,7% în 2018

Evoluţia rezultatelor companiei este preconizată a fi peste ritmul pieţei în această perioadă, reconfirmând poziţia de top a Groupama Asigurări în preferinţele clienţilor precum şi în piaţa de asigurări din România, unde Groupama Asigurări ocupa locul 3 fără RCA şi locul 4 în clasamentul general.

Segmentul asigurărilor non-viaţă a avut o contribuţie majoră la rezultatele totale, înregistrând o creştere de 9% faţă de anul precedent şi ajungând la 970,4 milioane lei. Dintre acestea, avansuri de două cifre au avut asigurările RCA (+16,5%), Alte asigurări non-viaţă, precum cele de răspundere civilă, răspundere a transportatorului şi de călătorie (12,6%),  reconfirmând potenţialul ridicat al acestor segmente. 

Creşteri considerabile au fost ȋnregistrate şi de segmentele Casco şi Property. Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 7,8%, creşterea fiind în continuare susţinută de înmatriculările de maşini noi şi având o contribuţie semnificativă din partea canalului Leasing. În acelaşi timp, în contextul extinderii serviciilor Groupama Asigurări pentru segmentul Property (excluzând Agro), acesta a înregistrat o evoluţie pozitivă faţă de anul trecut (+7,7%), atingând valoarea de 175,1 milioane lei şi având contribuţii echilibrate atât din partea asigurărilor pentru persoane fizice, cât şi a celor pentru persoane juridice.

Totodată, linia asigurări de persoane (viaţă, sănătate & accidente) a avut o contrbuţie de 70 milioane RON (+6,8%).

În 2018, au existat provocări în ceea ce priveşte profitabilitatea asigurărilor de culturi, în contextul fenomenelor meteo extreme din vară şi toamnă, cât şi a celor RCA, pe fondul schimbării regimului de tarifare.

Rezultatele Groupama Asigurări se încadrează în tendinţele de creştere la nivel de Grup. Astfel, în perioada raportată, Grupul Groupama a înregistrat un profit net de 450 milioane euro, în creştere cu 54% faţă de anul precedent, din care profitul operaţional raportat este de 298 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
groupama,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.