Groupama Asigurări a înregistrat în 2013 scăderi de 11% ale primelor brute subscrise totale

Autor: Ioana Matei Postat la 24 aprilie 2014 63 afişări

Groupama, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, a înregistrat o scădere de 11% a primelor brute subscrise totale anul trecut ajungând la 718 milioane de lei. Scăderea a fost generată de diminuarea expunerii pe linia RCA.

Groupama Asigurări a înregistrat în 2013 scăderi de 11% ale primelor brute subscrise totale

Reducerea voluntară a expunerii pe RCA şi creşterea performanţei pe linia Casco, la care au contribuit şi creşterile pe asigurările de proprietăţi au condus la un rezultat tehnic mai bun cu peste 50% comparativ cu 2012. Principalele linii de asigurări care au înregistrat creşteri ale veniturilor au fost bunuri şi proprietăţi (asigurări agricole incluse), transport, precum şi sănătate & accidente.

Compania şi-a consolidat poziţia pe segmentele strategice şi a obţinut un rezultat tehnic net în creştere faţă de 2012 pe linia de produse destinate domeniului agricol, păstrându-şi constantă cota de piaţă şi poziţia de lider. În acelaşi timp, lansarea produsului Asigurarea Medicală Integrală, în parteneriat cu Reţeaua Regina Maria, a facilitat dezvoltarea portofoliului de clienţi pe linia de asigurări de sănătate. Pe segmentul corporate şi IMM, care are o pondere importantă în totalul primelor brute subscrise, compania a înregistrat un avans uşor comparativ cu 2012.

“Anul 2013 a reprezentat pentru Groupama Asigurări un an de tranziţie şi ultimul an în care am înregistrat pierderi. Ne-am îmbunătăţit semnificativ profitabilitatea produselor de bază şi ne-am dezvoltat pe liniile Casco şi Property într-un ritm mai accelerat decât piaţa. Suntem lideri pe segmentul asigurărilor agricole şi ocupăm poziţiile 2 şi 3 în piaţă pe linia CASCO şi respectiv Property. De asemenea, am debutat cu succes pe segmentul asigurărilor de sănătate, unde am inovat printr-un produs unic în piaţă la momentul lansării. Obiectivul nostru strategic în 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabilă este confirmat în primul trimestru, care pentru Groupama Asigurări este unul profitabil în termeni de rezultate”, a declarat Francois Coste, Director General Groupama Asigurări.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/groupama-asigurari-a-inregistrat-in-2013-scaderi-de-11-ale-primelor-brute-subscrise-totale-12517502
12517502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.