Gripa in Ucraina: 70 de morti, dintre care cinci la Cernauti. Se inchid vamile?

Postat la 03 noiembrie 2009 34 afişări

70 de persoane, dintre care trei copii si doua femei insarcinate, au murit in Ucraina din cauza gripei si a bolilor respiratorii, a anuntat Ministerul Sanatatii, relateaza Interfax Ucraina, citata de Kyiv Post.

Potrivit Mediafax, care citeaza presa ucraineana, 30 de persoane au decedat luni din pricina gripei in regiunea Liov, 16 in Ternopol, 12 in Ivano-Frankivsk, cinci in Cernauti si cate doi in Volin, Zakarpattia si in regiunea Rivne.

Potrivit Ministerului Sanatatii, un alt pacient a murit in regiunea Hmelnitki. Autoritatile din regiunea ucraineana Cernauti solicita inchiderea mai multor puncte de trecere a frontierei cu Romania si Republica Moldova, din cauza extinderii epidemiei de gripa, informeaza site-ul agentiei Omega. "Ne-am adresat deja serviciului de graniceri si am cerut inchiderea punctelor de trecere la frontiera cu R.Moldova si Romania, acolo unde nu exista posibilitatea efectuarii unui control medico-sanitar", a declarat seful administratiei regionale din Cernauti, Vladimir Kulis.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Graniceri al Republicii Moldova, Dumitru Osoianu, a declarat ca punctele vamele cu Ucraina nu au fost inchise si functioneaza in regim obisnuit. Potrivit lui Osoianu, la toate punctele de trecere a frontierei este efectuat un control medico-sanitar in vederea depistarii cazurilor suspecte de gripa.

Alte stiri pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripa noua,
ah1n1,
infectii,
Ucraina,
decese,
noiembrie
/actualitate/gripa-in-ucraina-70-de-morti-dintre-care-cinci-la-cernauti-se-inchid-vamile-5078439
5078439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.