Grindeanu, despre carantinarea unor localităţi din Timiş: Haos total, amatorism, inconştienţă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 noiembrie 2020 35 afişări

Sorin Grindeanu (PSD) cataloghează drept „haos total, amatorism, inconştienţă” decizia autorităţilor de a băga în carantină unele localităţi din Timiş: „Cum să-ţi baţi joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost şi prin crearea unui haos care să genereze panică”.

Grindeanu, despre carantinarea unor localităţi din Timiş: Haos total, amatorism, inconştienţă

„Haos total, amatorism, inconştienţă. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei. Cum să-ţi baţi joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost şi prin crearea unui haos care să genereze panică. Pe scurt, situaţia arată cam aşa: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis peste Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş să carantineze 13 localităţi din Timiş, printr-o măsură de un absurd fără precedent, ca mod de lucru. În plus, fără stabilirea documentelor necesare pentru circulaţie şi a sancţiunilor pe care le riscă populaţia în caz de încălcare a restricţiilor. Este halucinant să declari carantinarea unei zone cu o oră şi cincisprezece minute înainte de momentul efectiv al instituirii, printr-un mesaj transmis presei pe whatssapp”, acuză Sorin Grindeanu.

El precizează că propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş transmisă la Bucureşti era de a institui carantină în 13 localităţi din Timiş, începând cu 5 spre 6 decembrie, la ora 24.00.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a răspuns cu o altă hotărâre prin care a decis instituirea carantinei din 5 noiembrie de la ora 5.00 dimineaţa. Cert este că la 3.45 a primit şi presa informarea de la Prefectură. Penibilul absolut s-a produs la ora 5.00 când prefectul judeţului, doamna Liliana Oneţ a <descins> la Moşniţa <să taie panglica> la inaugurarea carantinei. Era mult mai utila dacă se preocupa să clarifice problema documentelor şi a sancţiunilor, necunoscute încă. În cazul localităţilor periurbane, există câteva dileme pe care autorităţile ar fi trebuit să le clarifice cu celeritate, pentru a fi de ajutor cetăţenilor”, adaugă Grindeanu.

Sorin Grindeanu afirmă că majoritatea întrebărilor se leagă de instituirea carantinei în localităţi în care 90% dintre cetăţeni ies ca să meargă la lucru în Timişoara, „dacă sunt puse autorităţile pe dat amenzi ca să strângă bani la bugetul făcut praf de ministrul Cîţu sau cum ne vor scăpa guvernanţii şi reprezentanţii lor de pandemie când nu ştiu să stabileascî nişte reguli simple nici în sănătate, nici în învăţământ”.

„Măsurile de protecţie a populaţiei sunt bine venite, asta e cert, dar trebuie însoţite de informaţii clare pentru a nu crea haos şi pentru a nu bulversa lumea, destul de stresată din cauza pandemiei~, conchide liderul social-democrat.

Opt localităţi din judeţ au intrat peste noapte în carantină, deşi Prefectura anunţa, miercuri seara, că se va institui carantina abia de vineri de la miezul nopţii.

Începând de joi, ora 5.00, următoarele localităţi din Timiş au intrat în carantină: Pesac, Fibiş, Dudeştii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparţinător Chişoda, Dumbrăviţa, Moşniţa cu satele aparţinătoare Rudicica, Urseni, Albina şi Moşniţa Veche şi Ghiroda, fără satul Giarmata Vii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
carantinare,
timiş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.