Grindeanu: Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Amatorism, iluzii şi austeritate

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 februarie 2021 108 afişări

Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021, iar construcţia bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creştere economică, apreciază prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu: „Amatorism, iluzii şi austeritate”.

Grindeanu: Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Amatorism, iluzii şi austeritate

„Consiliul Fiscal demontează bugetul pe 2021. Construcţia bugetară este bazată pe o minciună: se propune ajustarea puternică a cererii, deci a consumului, dar se estimează iluzoriu creştere economică. Amatorism, iluzii şi austeritate”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El acuză Executivul că „nu are de gând să aducă mai multe venituri la buget”.

„Avem un grad de colectare a veniturilor în PIB de 31% faţă de 46% media UE. În buget nu este cuprins niciun euro atras din PNRR din cei 30,4 miliarde euro, nici vorbă de prefinanţarea de 13% pe care o putem accesa în 2021. Guvernul pune paie pe foc în adâncirea recesiunii, în loc de stimularea economiei propunând doar austeritate, subdezvoltare, tăieri şi sărăcie. Se continuă însă guvernarea pe datorie, cu o viteză de împrumut de 800-1000 euro pe secundă! Fiecare român va plăti din buzunar această datorie în următorii 30 de ani, prin taxe şi impozite mai mari. Iar în toată această nebunie, ştiţi cumva cum se numeşte actualul ministru al Finanţelor? L-aţi văzut pe undeva, l-aţi auzit să emită vreo idee pentru susţinerea economiei? Cu un ministru-fantomă, să nu ne mirăm ca avem un buget fantasmagoric”, conchide prim-vicepreşedintele PSD.

Consiliul Fiscal este de acord cu mare parte din estimările privind evoluţia economiei pe care se bazează construcţia bugetului de stat pe 2021, dar emite prognoze diferite în cazul deficitului bugetar din 2020 şi al veniturilor fiscale şi din contribuţii de asigurări previzionate pentru 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
buget,
consiliul fiscal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.