Grindeanu ameninţă constructorul variantei ocolitoare Timişoara Sud cu rezilierea contractului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 august 2022 24 afişări

Grindeanu ameninţă constructorul variantei ocolitoare Timişoara Sud cu rezilierea contractului

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu ameninţă constructorul italian al variantei ocolitoare Timişoara Sud cu rezilierea contractului.

Sorin Grindeanu spune că a verificat vineri lucrările pe şantierul drumului de legătură A1- DN 6, unde progresul fizic se apropie de 15 %, iar în ultima perioadă mobilizarea în şantier a crescut.

„Constructorul italian a precizat că a depăşit problemele legate de descărcările arheologice şi s-a angajat că va avea un progres lunar de aproximativ 7%. Lucrarea nu este grea, dar necesită un ritm susţinut de lucru pentru a putea fi încheiată anul viitor (2023)”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor.

Acesta susţine că a avut o discuţie şi cu constructorul italian de pe şantierul variantei ocolitoare Timişoara Sud.

„Este ultimul avertisment pe care-l dau acestui constructor, care înregistrează întârzieri şi pe alte şantiere (Tronsonul 1, al Drumului Expres Craiova-Piteşti şi sectorul Centurii Bucureşti cuprins între DN 2 şiA2). Înţeleg că şi-au rezolvat problemele financiare, deci nu mai au nicio scuză să nu lucreze. Au primit deja certificate negative şi luăm în calcul rezilierea, dacă nu cresc ritmul de lucru”, a adăugat Grindeanu.

El spune că, dacă va fi cazul, măsura va fi luată chiar cu riscul ca şantierele să stagneze câteva luni: „După aceea vom face demersurile legale pentru ca noile contracte să fie atribuite unor constructori mai buni. În România contractele trebuie să fie respectate şi legea trebuie să fie aplicată tuturor în egală măsură!”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sorin grindeanu,
reziliere,
contract

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.