Grevă la Hollywood: Scriitorii celor mai populare show-uri de televiziune sunt nemulţumiţi de condiţiile salariale şi de durata mică a contractelor

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 02 mai 2023 14 afişări

Grevă la Hollywood: Scriitorii celor mai populare show-uri de televiziune sunt nemulţumiţi de condiţiile salariale şi de durata mică a contractelor

Scriitorii unora dintre cele mai populare emisiuni de televiziune intră în grevă, solicitând salarii mai mari, scrie Bloomberg.

Writers Guild of America, care reprezintă peste 11.500 de scriitori de la Hollywood, a declarat că greva începe marţi dimineaţa. Membrii au votat cu o majoritate covârşitoare pentru a autoriza acţiunea de protest luna trecută.

Într-o declaraţie de luni seara, sindicatul a spus că decizia de a face grevă a fost luată după şase săptămâni de negocieri şi că răspunsurile studiourilor au fost „complet insuficiente, având în vedere criza existenţială cu care se confruntă scriitorii”.

Ultima dată când WGA a anunţat o mişcare de protest, în 2007, a fost a cincea grevă din istoria de 90 de ani a sindicatului. Scriitorii şi-au lăsat pixurile timp de 100 de zile, costând economia oraşului Los Angeles aproximativ 2,5 miliarde de dolari, estimează Los Angeles County Economic Development Corp.

Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune, care reprezintă studiourile de la Hollywood, a explicat că a prezentat „creşteri generoase” ale salariilor scriitorilor. Studiourile au spus că sunt pregătite să îmbunătăţească această ofertă, dar nu au putut s-o facă din cauza magnitudinii cerinţelor sindicale.

Sindicatul spune că studiourile au folosit tranziţia de la vizionarea TV tradiţională la streaming pentru a reduce salariile scriitorilor. Tot mai mulţi dintre ei au salariul minim negociat de sindicat şi lucrează pentru perioade mai scurte de timp, transmite organizaţia sindicală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hollywood,
greva,
sindicat,
scriitori,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.