GREVĂ japoneză, timp de trei zile, în majoritatea PRIMĂRIILOR din ţară: angajaţii poartă banderole albe

Postat la 24 mai 2017 38 afişări

Este grevă japoneză, miercuri, în majoritatea primăriilor din ţară, angajaţii poartă banderole albe, iar la Iaşi oamenii au ieşit în faţa Consiliului Judeţean, nemulţumiţi de Legea Salarizării unice şi se gândesc la un miting pentru săptămâna viitoare când legea intră la vot în Camera Deputaţilor, scrie Mediafax.

GREVĂ japoneză, timp de trei zile, în majoritatea PRIMĂRIILOR din ţară: angajaţii poartă banderole albe

Aproximativ 50 de angajaţi din cei 180 ai Consiliului Judeţean Iaşi au oprit lucrul şi au ieşit în faţa instituţiei miercuri dimineaţa, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de "inexistenţa unei grile de salarizare" în noua lege a salarizării.

„Ne dorim o grilă de salarizare care să fie cuprinsă în legea salarizării şi pentru Administraţia Publică locală. Noi, primăriile şi Consiliile Judeţene am rămas ca de obicei fără niciun fel de reper care să stabilească unde-i minusul, unde e valoarea mică şi unde e valoarea mare”, a declarat Georgiana Niculescu, lider de sindicat la Consiliul Judeţean Iaşi.

Jumătate din personalul primăriei municipiului Bistriţa protestează, începând de miercuri dimineaţa şi până vineri, faţă de noile prevederi ale Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, greva fiind una de tip japonez, cu purtarea de banderolă, fără încetarea activităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.