Greenpeace: Marea Britanie a importat 2 milioane de barili de petrol rusesc în două luni

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 aprilie 2022 32 afişări

Aproape 2 milioane de barili de petrol rusesc a importat Marea Britanie de la începutul invaziei din Ucraina, susţine Greenpeace, potrivit CNN.

Greenpeace: Marea Britanie a importat 2 milioane de barili de petrol rusesc în două luni

Marea Britanie a importat aproape 2 milioane de barili de petrol rusesc de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit cifrelor publicate miercuri de Greenpeace.

Transporturile au o valoare estimată la 276 de milioane de dolari şi au intrat în Marea Britanie în pofida unei serii de sancţiuni internaţionale aplicate companiilor ruseşti, a declarat Greenpeace.

„Un total de opt petroliere au livrat transporturi de petrol rusesc în Marea Britanie de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, în medie unul în fiecare săptămână", a precizat Greenpeace într-un comunicat.

Guvernul britanic a impus o interdicţie de intrare în Marea Britanie a navelor deţinute sau operate sub pavilion rusesc. Cu toate acestea, petrolul din Rusia ajunge în Marea Britanie prin intermediul unor nave aflate sub pavilionul altor naţiuni.

„Guvernul britanic nu este străin de ipocrizie, dar a promite sprijin neclintit Ucrainei în timp ce transportă aproape 2 milioane de barili de petrol rusesc... este complet lipsit de sinceritate, chiar şi după standardele lui Boris Johnson", a declarat Georgia Whitaker, activistă pentru petrol şi gaze la Greenpeace.

Downing Street a declarat că va elimina treptat importurile de petrol rusesc, dar numai până la sfârşitul anului.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat:

„Vom elimina treptat petrolul rusesc până la sfârşitul anului, iar importurile de gaze naturale lichide ruseşti cât mai curând posibil după aceea. Marea Britanie nu are probleme nici cu aprovizionarea cu gaz sau petrol şi, spre deosebire de Europa, nu suntem dependenţi de importurile de energie rusească", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Luni, activiştii Greenpeace s-au legat cu lanţuri de ancora unui petrolier rusesc aflat într-un port norvegian, cerând ca ţara nordică să înceteze să mai importe petrol din Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greenpeace,
petrol,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.