Grecia prezinta in fata UE reducerea cheltuielilor bugetare

Postat la 07 ianuarie 2010 10 afişări

Oficialii Uniunii Europene se afla in Grecia pentru a afla planurile Guvernului de la Atena pentru iesirea din acuta criza fiscala cu care se confrunta elenii.

Oficialii au ajuns miercuri in Peninsula, timp in care Grecia insista ca nu are nicidecum nevoie de ajutor din partea Bruxelles-ului.

"Facem ce trebuie facut", a declarat Ministrul de Finante George Papaconstantinou. El a sustinut ca unele comentarii ale unui membru al conducerii executive a Bancii Centrale Europene nu sunt nici necesare, nici de ajutor. Papaconstantinou ii raspundea astfel economistului Juergen Stark care a declarat unui ziar european ca UE nu va ajuta Grecia daca problema datoriei de stat se va inrautati.

Totusi, analistii sustin ca vorbele lui Stark voiau de fapt sa faca ca Guvernul si poporul grec sa inteleaga necesitatea reducerii imediate cheltuielilor bugetare.

Cititi mai multe in editia electronica a Euronews.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-prezinta-in-fata-ue-reducerea-cheltuielilor-bugetare-5280905
5280905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.