Grecia a încheiat anul trecut cu un excedent de 1,5 miliarde euro la buget, dublu faţă de ţintă

Postat la 17 februarie 2014 41 afişări

Grecia a încheiat anul trecut cu un excedent de 1,5 miliarde euro la bugetul de stat, excluzând serviciul datoriei de stat, aproape dublu faţă de ţinta convenită cu creditorii internaţionali, a declarat premierul Antonis Samaras, citat de ziarul To Vima, preluat de Wall Street Journal.

Grecia a încheiat anul trecut cu un excedent de 1,5 miliarde euro la buget, dublu faţă de ţintă

 Grecia a convenit cu instituţiile financiare internaţionale o ţintă de 812 milioane euro pentru excedentul primar al bugetului pe 2013.

Îmbunătăţirea situaţiei finanţelor publice din Grecia vine după ani de creşteri de taxe şi măsuri de austeritate impuse de creditorii străini în schimbul împrumuturilor de 240 miliarde euro acordate în contul a două programe de finanţare externă.

Guvernul elen a reuşit să atingă cu un an mai devreme obiectivul de a trece pe excedent la buget, excluzând cheltuielile legate de dobânzile datoriei de stat, potrivit calendarului stabilit iniţial cu instituţiile financiare internaţionale.

Potrivit condiţiilor convenite cu UE şi FMI, guvernul elen poate redistribui după bunul plac 70% din excedentul înregistrat la bugetul de stat care depăşeşte ţinta convenită. Guvernul nu poate utiliza însă excedentul până în luna aprilie, când datele ar urma să fie validate de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-a-incheiat-anul-trecut-cu-un-excedent-de-1-5-miliarde-euro-la-buget-dublu-fata-de-tinta-12100279
12100279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.