Granita ideala in viziunea premierului bulgar: un semn de circulatie si o benzinarie

Postat la 05 februarie 2011 44 afişări

Granitele Bulgariei sunt mai greu de securizat decat cele ale Austriei, a afirmat premierul bulgar Boiko Borisov, in fata omologului sau austriac, Werner Faymann.

"Granita germano-austriaca reprezinta doar un semn de circulatie si o benzinarie", a explicat Boiko Borisov, subliniind ca, in acelasi timp, Bulgaria se confrunta cu valuri constante de imigranti ilegali asiatici si africani, care incearca sa intre in Uniunea Europeana. Premierul bulgar a afirmat insa ca tara sa este pregatita in proportie de 99 la suta pentru aderarea la spatiul Schengen. "Mai avem doar de zugravit cate o cladire si vom fi gata pana la sfarsitul lui februarie", a glumit Borisov, citat de Novinite.

In ultimele saptamani ale anului 2010 si la inceputul lui 2011, importante state membre UE - in principal Franta, Germania, Austria, Olanda, Finlanda - si-au declarat opozitia fata de aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei, criticand stadiul reformelor in domeniul judiciar si al statului de drept.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bulgaria,
Schengen,
granita,
Austria,
Boiko Borisov
/actualitate/granita-ideala-in-viziunea-premierului-bulgar-un-semn-de-circulatie-si-o-benzinarie-7954225
7954225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.