Grand Theft Auto V, jocul care costă mai mult decât un blockbuster de la Hollywood

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 septembrie 2013 501 afişări

Grand Theft Auto V va fi lansat pe 17 septembrie în lumea întreagă, continuarea unei francize cu un succes deosebit în indiustria jocurilor. Bugetul alocat jocului de Rockstar, compania producătoare, a fost de 266 de milioane de dolari, o sumă care depăşeşte sumele cheltuite pentru mai toate filmele de mare succes produse la Hollywood (fără marketing); singurul film mai costisitor decât GTA V este "Pirates of the Caribbean: At World's End", a cărui realizare a costat 300 de milioane de dolari.

Grand Theft Auto V, jocul care costă mai mult decât un blockbuster de la Hollywood

Până în prezent cele mai "scumpe" jocuri erau Red Dead Redemption, tot un joc Rockstar, cu 80-100 de milioane de dolari, Disney Infinity cu peste 100 de milioane de dolari şi GrandTheft Auto IV, tot cu 100 de milioane de dolari.

Un alt joc care s-ar putea apropia de GTA V este "Star Wars: The Old Republic", cu un buget, conform unor surse neoficiale, de circa 200 de milioane de dolari.

Costurile mari pentru realizarea GTA V nu ar trebui să fie o surpriză, în condiţiile în care industria jocurilor ar trebui să crească, conform estimărilor specialiştilor, de la 67 miliarde de dolari în 2012 la 82 de miliarde de dolari în 2017.

Rockstar a estimat că GTA V va aduna un miliard de dolari până la finele anului, iar estimarea nu este deloc hazardată, în condiţiile în care cele mai recente două variante ale francizei Call of Duty au adunat fiecare câte un miliard de dolari. Anul trecut CoD Black Ops II a adunat un miliard de dolari în doar 15 zile după lansare. Pentru comparaţie, filmul Avatar a depăşit miliardul de dolari în 17 zile.

GTA V va apărea pe 17 septembrie şi în România, pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grand-theft-auto-v-jocul-care-costa-mai-mult-decat-un-blockbuster-de-la-hollywood-11314849
11314849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.