Grand Theft Auto 5 pentru PC apare în primul trimestru din 2014

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 octombrie 2013 584 afişări

O versiune pentru PC a popularului joc Grand Theft Auto V va apărea în primul trimestru al anului viitor, informează Eurogamer. Jocul a fost lansat pe 17 septembrie, în variantele pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.

Grand Theft Auto 5 pentru PC apare în primul trimestru din 2014

Mai multe surse din industria jocurilor au confirmat pentru publicaţia online faptul că GTA V va apărea anul viitor. Iniţial Rockstar, compania producătoare a jocului, anunţa, în iulie anul curent, că pregăteşte doar versiuni pentru Xbox 360 şi PS3, fără a pomeni ceva de o variantă pentru PC.

Ulterior, un oficial al Nvidia vorbea de o versiune PC a jocului, declaraţie negată ultrior de companie. 600.000 de oameni au semnat o petiţie online pentru a determina Rockstar să îşi schimbe decizia.

Grand Theft Auto 5 a înregistrat vânzări de 800 de milioane de dolari la nivel mondial în prima zi de la lansare, depăşind recordurile anterioare din industria jocurilor.

Realizarea jocului a durat cinci ani, iar costurile de producţie s-au ridicat la 200-250 de milioane de dolari, conform estimărilor analiştilor. Încasările GTA 5 le-au depăşit pe cele înregistrate anul trecut de jocul Call of Duty: Black Ops II, care a adus venituri de 500 de milioane de dolari în prima zi de la lansare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grand-theft-auto-5-pentru-pc-apare-in-primul-trimestru-din-2014-11498414
11498414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.