GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. România va rămâne ţara cu cel mai mic şomaj din Europa de Est

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 21 iulie 2013 530 afişări

Perspectiva creării de noi locuri de muncă rămâne pentru moment slabă în UE11 (ţările est-europene membre ale UE), apreciază Comisia Europeană. În 2013, creşterea ocupării forţei de muncă va depăşi 1% numai în Lituania şi Letonia, în timp ce pentru majoritatea celorlalte ţări va rămâne aproape de zero (Slovacia, România, Ungaria, Estonia) sau va fi negativă (Croaţia, Slovenia, Polonia, Bulgaria).

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. România va rămâne ţara cu cel mai mic şomaj din Europa de Est

Pe ansamblu, ocuparea va scădea cu 0,3% în UE11, raportat la o scădere cu 0,5% în UE15 (vechile state membre). Pentru 2014 este de aşteptat doar o creştere modestă, în timp ce rata şomajului va urca la cca 11% şi va rămâne la un nivel înalt şi la anul (raportat la 11,5% în UE15).

De remarcat că atât în 2013, cât şi la anul, prognoza Comisiei vede România drept ţara cu cea mai scăzută rată a şomajului din UE11 şi mult sub media UE15, anticipând pentru ambii ani inclusiv o reducere a şomajului faţă de 2012.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-romania-va-ramane-tara-cu-cel-mai-mic-somaj-din-europa-de-est-11135594
11135594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.