GRAFICUL SĂPTĂMÂNII: De ce nu poate creşte mai mult economia europeană

Postat la 16 decembrie 2012 31 afişări

În perioada 2007-2011, investiţiile private în UE s-au redus în total cu nu mai puţin de 354 mld. euro, ceea ce echivalează cu de 20 de ori scăderea consumului şi de 4 ori scăderea PIB real.

Fără ele este însă de neconceput o redresare economică reală, întrucât statele nu pot suplini golul cu bani publici, din moment ce se confruntă cu presiunea datoriilor şi a reducerii deficitelor, notează economiştii de la McKinsey Global Institute. Soluţia văzută de McKinsey ar fi stimularea investiţiilor private prin dereglementarea unor sectoare ca energia şi transporturile, ţinând cont că bani privaţi există - companiile europene listate dispuneau în 2011 de rezerve de numerar de nu mai puţin de 750 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-de-ce-nu-poate-creste-mai-mult-economia-europeana-10394849
10394849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.