GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Datoria publică în zona euro creşte în loc să scadă

Postat la 02 noiembrie 2014 97 afişări

Gradul de îndatorare a celor 18 state din zona euro exprimat ca pondere a datoriilor guvernamentale în PIB-ul regiunii a consemnat în trimestrul al doilea al anului o creştere de la 91,9% la 92,7% faţă de trimestrul precedent.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Datoria publică în zona euro creşte în loc să scadă

De cealaltă parte, ponderea datoriilor guvernamentale în PIB-ul celor 28 de state din UE a crescut uşor în aceeaşi perioadă de la 86% la 87%.

Comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut, cele mai mari avansuri ale gradului de îndatorare publică au fost înregistrate în Slovenia (16,9%), urmată de Croaţia (48,5%) şi Italia (5,5%). Nivelul de îndatorare publică s-a diminuat cel mai mult în Irlanda (-8,5%), Finlanda, Germania (-2,7%) şi Portugalia (-2,1%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
graficul saptamanii,
/actualitate/graficul-saptamanii-datoria-publica-in-zona-euro-creste-in-loc-sa-scada-13485321
13485321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.