Cum a ajuns Carmen a lui Bizet să fie incorectă politic

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 noiembrie 2014 60 afişări

Lupta împotriva fumatului nu se limitează întotdeauna la interzicerea lui în locuri publice, campanii de conştientizare a pericolului pentru sănătate ori marcarea pachetelor de ţigări cu avertismente, ci ajunge până la cenzurarea unor producţii de artă unde personajele fumează ori au vreo legătură cu industria tutunului.

Cum a ajuns Carmen a lui Bizet să fie incorectă politic

Aşa a procedat o companie de operă din Australia, prin hotărârea de a nu mai monta opera "Carmen" de Georges Bizet în următorii doi ani, deoarece protagonista lucrează într-o fabrică de ţigări.

Scopul deciziei a fost de a nu supăra o organizaţie guvernamentală care sponsorizează compania de operă şi care promovează un stil de viaţă sănătos. Decizia nu a fost însă deloc bine primită de public, scrie LA Times. Chiar şi politicienii, inclusiv membri ai guvernului, au luat atitudine, afirmând că reprezintă un exemplu de cenzură în artă şi chiar de corectitudine politică "care a luat-o razna".

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-a-ajuns-carmen-a-lui-bizet-sa-fie-incorecta-politic-13484238
13484238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.