GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Banii de coşniţă ai europenilor

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 martie 2013 26 afişări

Din cele 27 de state ale UE, 14 au raportat o creştere anuală a cheltuielilor de consum în T4 2012, faţă de 15 state în T3, reiese din ultimul Barometru al Visa Europe privind cheltuielile de consum.

Trei din cele mai mari cinci economii europene - Franţa, Germania şi Marea Britanie - au consemnat creşteri ale cheltuielilor (1,3%, respectiv 2,6% şi 2,1%), în timp ce Spania şi Italia au consemnat scăderi drastice (cu 7,6%, respectiv 6,5%). Ţările din Europa de Est au raportat cele mai bune rate de creştere, în primul rând Bulgaria, Cehia şi Letonia. "2012 a fost un an sub potenţial pentru cheltuielile gospodăriilor în UE, cu reduceri ale cheltuielilor în trei din patru trimestre. Anul s-a încheiat însă pe o direcţie pozitivă, cu un nivel al sumelor cheltuite aproape de cel din 2011", a declarat Philip Symes, CFO al Visa Europe.

În România, cheltuielile de consum au scăzut în T4 2012 cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, după un avans anual de 1% înregistrat în trimestrul al treilea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-banii-de-cosnita-ai-europenilor-10657708
10657708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.