GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Aşa şi-au revenit investiţiile străine

Postat la 25 mai 2014 98 afişări

Investiţiile străine directe din România au revenit în luna martie la un nivel de 288 milioane de euro, comparativ cu 38 milioane de euro în februarie, potrivit datelor BNR.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Aşa şi-au revenit investiţiile străine

În primul trimestru al anului, nivelul investiţiilor străine s-a majorat cu 30,1%, ajungând la 570 milioane de euro. Din totalul investiţiilor aferente primelor trei luni ale anului, majoritatea, respectiv 514 milioane de euro, reprezintă participaţii aduse de companiile străine la companiile româneşti (inclusiv profit reinvestit), iar creditele intragrup au fost de 56 milioane de euro.

Investiţiile străine din România, care au scăzut constant în perioada 2008 - 2012, au revenit pe creştere anul trecut, iar tendinţa s-a menţinut şi în debutul acestui an. În 2013, infuziile de capital străin au urcat cu 26,8% şi au ajuns la 2,7 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-asa-si-au-revenit-investitiile-straine-12649109
12649109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.