Gorghiu: Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, PNL e la aproximativ 30%

Postat la 23 noiembrie 2016 193 afişări

Gorghiu: Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, PNL e la aproximativ 30%

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că PNL are în toate sondajele în jur de 30% din intenţia de vot, nu 185, aşa cum susţine USR.

''Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :)). În privinţa PNL, toate cercetările independente de noi indică PNL la un scor de aproximativ 30 la sută. În aceste condiţii, dacă prezenţa va fi cea estimată de USR, iar scorul lor va fi compus din două cifre, vom putea realiza fără emoţii majoritatea necesară pentru investirea unui guvern Dacian Cioloş, aşa cum ni-l dorim şi noi şi USR'', a scris Gorghiu pe Facebook.

Reacţia vine după ce USR a dat publicităţii sondajul Kantar-TNS comandat de partid şi publicat cu trei săptămâni înaintea scrutinului, care arată că arată că formaţiunea lui Nicuşor Dan ar obţine 19% din preferinţele electoratului, cu 1% peste PNL, dar în care PSD are 40%, iar ALDE şi PMP câte 7%, fiind sigurele partide care trec pragul electoral.

''Eu sper să evităm un nou război al sondajelor între USR şi PNL. Am văzut că şi ei au publicat imediat un sondaj 'pe surse'. Sondajele nu se publică pe surse. (....) Sondajul real care a respectat ordinea partidelor a fost cel comandat de USB (la locale, n.r.)", a comentat miercuri la interviurile Gândul fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, candidat al USR la parlamentare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.