Google prezintă Lumiere, inteligenţa artificială care creează videoclipuri realiste din fotografii

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 ianuarie 2024 57 afişări

Google prezintă Lumiere, inteligenţa artificială care creează videoclipuri realiste din fotografii

Google a dezvoltat un nou model de inteligenţă artificială pentru crearea de videoclipuri din fotografii. Se numeşte Lumiere, un omagiu adus fraţilor Lumière, consideraţi inventatorii primului aparat de filmat şi a primului aparat de proiecţie cinematografică.

Lumiere IA a fost dezvoltat de Google, alături de Institutul de Ştiinţă Weizmann şi Universitatea din Tel Aviv.

Noutatea Lumiere IA, din punct de vedere tehnologic, constă în calitatea cu care software-ul reuşeşte să recreeze mişcarea subiecţilor în videoclip.

Programe precum Stable Diffusion prezintă adesea imperfecţiuni din cauza dificultăţii de a menţine o anumită coerenţă în redarea imaginilor statice animate. În acest sens, Google a dezvoltat o arhitectură numită "Space-Time U-Net", o reţea spaţiu-timp, care generează întregul videoclip într-o singură etapă, adică fără a crea secvenţe intermediare.

Cea mai mare parte a muncii este făcută de inteligenţa artificială generativă, care alege cea mai bună mişcare după ce analizează mai multe, pe baza unei vaste baze de date, pentru a produce apoi un videoclip de calitate.

De exemplu, putem introducem în Lumiere imaginea unei jucării de pluş şi cerem programului să o facă să meargă din punctul A în punctul B. Prin crearea unei singure secvenţe spaţio-temporale, AI-ul generează un videoclip în care fiecare activitate este strâns legată una de cealaltă, conform ANSA.

Modelul video al lui Lumiere a fost antrenat pe un set de date de 30 de milioane de videoclipuri.

În prezent, acesta nu poate fi folosit de publicul, fiind doar un proiect de cercetare experimentală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
lumiere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.