Google oferă modele Gemini AI pentru instrumentele de business

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 februarie 2024 22 afişări

Google spune că unele dintre instrumentele sale de inteligenţă artificială pe care le oferă companiilor vor fi bazate pe modelele de inteligenţă artificială "Gemini" ale companiei şi vor fi disponibile la un preţ mai mic, în încercarea de a concura cu OpenAI, susţinut de Microsoft.

Google oferă modele Gemini AI pentru instrumentele de business

Unitatea Alphabet a introdus în luna august a anului trecut "Duet AI in Workspace", un set de asistenţi AI care ar putea scrie în Google Docs, redacta e-mailuri în Gmail şi genera imagini personalizate în Google Slides, printre alte capacităţi, la un preţ lunar de 30 de dolari pe utilizator pentru companii, relatează Reuters.

"Duet AI in Workspace" este redenumit "Gemini for Google Workspace" şi va fi disponibil pentru 20 şi 30 de dolari pe lună pentru fiecare utilizator, în funcţie de caracteristicile disponibile, în plus faţă de un abonament la Google Workspace.

OpenAI vinde o serie care include modelul de inteligenţă artificială GPT-4 şi instrumentul de generare de imagini DALL-E persoanelor fizice la un preţ lunar de 20 de dolari pe utilizator, iar companiilor începând de la un preţ lunar de 25 de dolari pe utilizator.

Companiile fac presiuni pentru a lansa servicii bazate pe inteligenţa artificială generativă, considerată pe scară largă ca o tehnologie revoluţionară care atrage investiţii de miliarde de dolari şi interes din partea clienţilor pentru capacitatea sa de a automatiza sarcini şi de a produce răspunsuri asemănătoare cu cele umane.

Microsoft, prin intermediul investiţiei sale în OpenAI, producătorul ChatGPT, a obţinut un avans prin implementarea rapidă a capacităţilor genAI într-o gamă largă de produse ale sale, cum ar fi software-ul de productivitate pentru întreprinderi şi cloud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
gemini ai,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.