Google îi avertizează pe angajaţi: planificăm mai puţine promovări

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 martie 2023 19 afişări

Google îi avertizează pe angajaţi că anul acesta vor fi mai puţini decât în trecut cei care vor fi promovaţi.

Google îi avertizează pe angajaţi: planificăm mai puţine promovări

"Procesul este condus de manageri şi va fi în mare parte similar cu cel de anul trecut - deşi, având în vedere ritmul mai lent de angajare, planificăm mai puţine promovări", a precizat compania într-un e-mail, potrivit CNBC.

Promovarea se referă la primul nivel de personal considerat senior şi include, de obicei, persoane cu aproximativ un deceniu de experienţă.

Schimbările vin în contextul în care Google implementează un nou sistem de evaluare a performanţelor numit Google Reviews and Development (GRAD), care va avea ca rezultat faptul că mai mulţi angajaţi Google vor primi calificative scăzute de performanţă şi mai puţini vor primi calificative ridicate.

Google încearcă să scadă costurile pe măsură ce creşterea încetineşte şi preocupările legate de recesiune persistă. Compania a încetinit angajările şi a anunţat în ianuarie că va reduce 12.000 de locuri de muncă, adică aproximativ 6% din forţa de muncă.

În e-mail, gigantul tehnologic a precizat că promovează mai puţine persoane în funcţii de conducere "pentru a se asigura că numărul de Googlers în roluri mai importante şi de conducere creşte proporţional cu creşterea companiei".

"Dacă managerul tău crede că eşti pregătit să fii promovat, te va nominaliza", se arată în e-mail.

Google nu a dat declaraţii despre aces aspect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
angajaţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.