Google devine ţinta autorităţilor de concurenţă: Marea Britanie lansează o investigaţie asupra celor mai recente schimbări anunţate de gigantul american

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 ianuarie 2021 43 afişări

Google devine ţinta autorităţilor de concurenţă: Marea Britanie lansează o investigaţie asupra celor mai recente schimbări anunţate de gigantul american

Google este prima mare corporaţie de tehnologie luată la ochi de Marea Britanie, după ce Regatul Unit a părăsit blocul european, întrucât autorităţile de concurenţă au anunţat vineri că lansează o investigaţie asupra schimbărilor plănuite de Google în modelul de advertising, potrivit Bloomberg.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe a declarat că „investighează planurile Google de a elemina cookie-urile pentru terţi şi alte funcţionalităţi ale Google Chrome”, conform unei declaraţii lansate de autoritate.

Aceste schimbări „ar putea submina abilitatea publisherilor de a genera venituri şi ar putea submina concurenţa în advertisingul digital, sporind puterea Google în piaţă”, a semnalat autoritatea.

Publisherii şi companiile de tehnologie active în advertising au lansat apeluri publice în luna noiembrie prin care critică planurile Google. Schimbările plănuite de gigantul american ar putea limita abilitatea terţilor de a colecta informaţii despre utilizatori, o pârghie necesară pentru ca publicitatea să genereze cât mai multă valoare. Companiile media mai mici ar putea pierde până la 75% din venituri din cauza acestor schimbări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.