Google AI i-a provocat pe campionii la matematică. Cine a câştigat?

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 februarie 2024 48 afişări

Un nou model de inteligenţă artificială de la Google, AlphaGeometry, s-a confruntat cu rezultatele obţinute de cele mai pricepute minţi din lume la cele 16 ediţii ale Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurate între 2000 şi 2015.

Google AI i-a provocat pe campionii la matematică. Cine a câştigat?

În cadrul provocării, stabilită la 30 de probleme distincte de geometrie, programul informatic a reuşit să rezolve cu succes nu mai puţin de 25 în timpul stabilit, apropiindu-se foarte mult de performanţele câştigătorilor medaliei de aur, care au obţinut o medie de 25,9.

Cu toate acestea, rezultatul AI este mai bun atât faţă de scorul mediu de 19,3 puncte al câştigătorilor medaliei de bronz, cât şi faţă de scorul mediu de 22,9 puncte al câştigătorilor medaliei de argint.

Un astfel de rezultat a mulţumit pe deplin echipa Google DeepMind care a proiectat AlphaGeometry. Echipa Google a creat AlphaGeometry prin combinarea unui sistem de limbaj neuronal cu un motor de deducţie logică.

Pentru a antrena un software atât de complex, a fost nevoie de o procedură fără precedent faţă de cele utilizate pentru majoritatea chatbots. AlphaGeometry nu "vede" problemele, ci le rezolvă prin generarea de diagrame aleatorii şi deducţie.

Google doreşte să extindă capacitatea AI la mai multe discipline matematice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google ai,
matematică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.