Goldman Sachs va plăti 215 milioane de dolari pentru a soluţiona mai multe acuzaţii de discriminare

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 mai 2023 18 afişări

Goldman Sachs va plăti 215 milioane de dolari pentru a soluţiona mai multe acuzaţii de discriminare

Compania Goldman Sachs va plăti 215 milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile de discriminare ale angajatelor, potrivit Reuters.

Compania Goldman Sachs a fost de acord să plătească suma de 215 milioane de dolari pentru a soluţiona un proces de lungă durată în care a fost acuzată că a discriminat angajatele în ceea ce priveşte salariile şi promoţiile.

Reclamanţii, foşti angajaţi ai băncii de pe Wall Street, au acuzat Goldman Sachs că plăteşte în mod sistematic femeile mai puţin decât bărbaţii şi că le oferă acestora recenzii de performanţă mai slabe, ceea ce le-a împiedicat promovarea.

Procesul a fost unul dintre cele mai importante cazuri care au vizat tratamentul inegal al femeilor de pe Wall Street în litigiile împotriva multor bănci.

Acordul acoperă solicitările de la aproximativ 2.800 de femei, potrivit declaraţiei companiei.

„După mai mult de un deceniu de litigii, ambele părţi au convenit să rezolve această problemă. Vom continua să ne concentrăm pe oamenii noştri, pe clienţii noştri şi pe afacerea noastră”, a declarat Jacqueline Arthur, director global al Goldman Sachs pentru managementul capitalului uman.

Ca parte a acordului, Goldman Sachs va angaja experţi independenţi pentru a efectua analize suplimentare privind evaluarea performanţei şi diferenţele de remunerare între femei şi bărbaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
goldman sachs,
discriminare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.