Giorgia Meloni schimbă discursul: Noul guvern va fi pro-NATO şi pro-Europa

Autor: Iulian Moşneagu Postat la 20 octombrie 2022 52 afişări

Giorgia Meloni, care este aşteptată să fie următorul prim-ministru al Italiei, a avut un discurs diferit de cele din campania electorală, afirmând că noul său guvern va fi pro-NATO şi va face parte pe deplin din Europa.

Giorgia Meloni schimbă discursul: Noul guvern va fi pro-NATO şi pro-Europa

„Italia cu noi la guvernare nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului”, a spus ea într-o declaraţie, adăugând că orice partid care nu este de acord cu această linie nu se poate alătura administraţiei sale.

Comentariile intransigente au venit după publicarea unei înregistrări care a făcut obiectul unor scurgeri de informaţii, în care aliatul ei conservator Silvio Berlusconi este auzit acuzându-l pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de declanşarea războiului cu Rusia, informează Reuters.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este un prieten de lungă durată al preşedintelui rus Vladimir Putin, iar comentariile sale urmează unui şir de declaraţii din ultimele luni în care a susţinut linia Moscovei în legătură cu invazia Ucrainei şi a criticat răspunsul Occidentului.

Meloni, căruia i s-ar putea cere să formeze un guvern chiar în acest weekend, a promis în repetate rânduri că va continua să susţină Ucraina şi să sprijine sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

„Cu privire la un lucru am fost, sunt şi voi fi întotdeauna clar. Intenţionez să conduc un guvern cu o linie de politică externă clară şi fără echivoc”, a declarat ea. „Oricine nu este de acord cu această piatră de temelie nu poate face parte din guvern”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
giorgia meloni,
italia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.