Gigantul Investcorp, în discuţii exclusive cu Elliott pentru a cumpăra AC Milan. Managerul de active încearcă să încheie un acord care ar putea evalua clubul italian la peste 1 miliard de euro

Autor: Ştefan Stan Postat la 17 aprilie 2022 52 afişări

Gigantul Investcorp, în discuţii exclusive cu Elliott pentru a cumpăra AC Milan. Managerul de active încearcă să încheie un acord care ar putea evalua clubul italian la peste 1 miliard de euro

 Managerul de active Investcorp se află în discuţii exclusive pentru a achiziţiona clubul italian de fotbal AC Milan de la fondul american de investiţii Elliott Management, într-o tranzacţie care ar putea evalua echipa din Serie A la peste 1 miliard de euro, scrie FT.

Mohammed Alardhi, preşedintele executiv al Investcorp, şi Hazem Ben-Gacem, co-director executiv al firmei, au purtat discuţii cu cei mai importanţi directori ai fondului speculativ încă de la 1 aprilie, a declarat o persoană care are cunoştinţă directă despre acest subiect.

Elliott a decis să intre în discuţii exclusive cu Investcorp în ultimele zile, potrivit persoanelor respective. Aceştia au adăugat că perioada de exclusivitate se va încheia în aproximativ două săptămâni.

Fondul speculativ a fost abordat de mai mulţi cumpărători în ultimii ani, dar niciunul nu a condus la o tranzacţie. Discuţiile actuale ar putea să se destrame în continuare sau să rezulte într-o tranzacţie cu o participaţie minoritară, au declarat persoanele implicate în discuţii.

O vânzare de peste 1 miliard de euro ar însemna o victorie uriaşă pentru Elliott, care a preluat controlul AC Milan în 2018 la o fracţiune din această valoare, după ce fostul proprietar chinez al clubului nu a reuşit să ramburseze datoria către divizia de credite a fondului de hedging pe care a folosit-o pentru a cumpăra clubul cu un an înainte.

Când Elliott a preluat conducerea, finanţele AC Milanului erau în dezastru, iar performanţele sale pe teren erau dezastruoase. Echipa, care devenise una dintre cele mai bune din lume sub conducerea controversatului magnat al mass-mediei şi fost prim-ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, nu mai câştigase prima ligă italiană din 2011 şi eşuase în mod repetat să se califice în Liga Campionilor, cea mai profitabilă competiţie de cluburi din Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond,
club

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.