Gigantul farmaceutic GSK va închide fabrica de la Braşov dacă în următoarele 6 luni nu va găsi un cumpărător

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 27 iunie 2013 90 afişări

GSK România caută un cumpărător pentru fabrica de medicamente din Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.

GSK trebuie să să-şi adapteze capacităţile de producţie în funcţie de produsele pe care le vinde, a declarat joi Pascal Prigent, directorul general al subsidiarei din România a producătorului britanic de medicamente GlaxoSmithKline, precizând că decizia a fost luată în urma unei analize globale de scădere a capacităţilor de producţie a formelor solide.

► Ce spune şeful GSK România despre închiderea fabricii de la Braşov

Potrivit reprezentanţilor companiei, GSK va căuta un cumpărător în termen de şase luni, după care, în lipsa acestuia, va începe procedura de închidere, care va fi finalizată la jumătatea anului 2015. Fabrica GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, are la Braşov 243 de angajaţi. Compania a investit peste 100 de milioane de dolari în unitatea de la Braşov, ale cărei produse sunt exportate în mai mult de 80 de ţări.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GSK,
ÎNCHIDERE FABRICĂ,
/actualitate/gigantul-farmaceutic-gsk-va-inchide-fabrica-de-la-brasov-daca-in-urmatoarele-6-luni-nu-va-gasi-un-cumparator-11036797
11036797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.