Gigantul auto Stellantis, format după fuziunea Fiat Chrysler şi PSA Peugeot, va cumpăra business-ul de car-sharing Free Now de la BMW şi Mercedes-Benz. Serviciul Free Now este disponibil şi în România

Postat la 04 mai 2022 81 afişări

Gigantul auto Stellantis, format după fuziunea Fiat Chrysler şi PSA Peugeot, va cumpăra business-ul de car-sharing Free Now de la BMW şi Mercedes-Benz. Serviciul Free Now este disponibil şi în România

Stellantis va cumpăra afacerea de car-sharing Free Now de la BMW şi Mercedes-Benz, în timp ce cele două grupuri germane se concentrează mai mult pe partea de software a alianţei lor de mobilitate, scrie FT. 

Formată anul trecut prin fuziunea dintre Fiat Chrysler şi producătorul PSA Peugeot, Stellantis vrea să devină un lider global în domeniul car-sharing, folosind această achiziţie anunţată marţi pentru a-şi extinde afacerile existente în acest domeniu.

Tranzacţia reflectă diferitele abordări ale constructorilor auto care încearcă să exploateze noi surse de venituri în afara vânzării de vehicule, mai ales în domeniul în curs de dezvoltare al serviciilor de mobilitate.

"Credem că acest lucru ne întăreşte convingerea că producătorii (OEM) premium, precum BMW şi Mercedes, se vor concentra pe proprietatea privată a maşinilor şi mai puţin pe serviciile de flotă", a declarat Tom Narayan, analist la Royal Bank of Canada.

"În schimb, este logic ca jucătorii de volum precum Stellantis să urmărească aceste surse alternative de venituri".

Nu au fost furnizate detalii financiare pentru tranzacţie. Cotidianul italian la Repubblica a afirmat că aceasta valorează aproximativ 100 de milioane de euro (105 milioane de dolari).

Prin vânzarea diviziei, BMW şi Mercedes-Benz se vor concentra pe cele două părţi rămase din cooperarea lor în domeniul mobilităţii: Free Now, o aplicaţie care permite rezervarea de maşini, taxiuri, scutere electronice şi biciclete electrice, şi aplicaţia de rezervare a infrastructurii de încărcare Charge Now.

Brigitte Courtehoux, care conduce divizia de mobilitate a Stellantis, Free2move, a declarat că această tranzacţie face parte din planurile grupului de a creşte veniturile nete ale acestei afaceri la 700 de milioane de euro în 2025 şi la 2,8 miliarde de euro în 2030.

"Vom accelera cu adevărat în ceea ce priveşte veniturile", a spus ea.

Stellantis a declarat că tranzacţia va permite Free2move să adauge 14 oraşe europene importante şi 10.000 de vehicule la flota sa actuală de 2.500 de vehicule de car sharing, câştigând peste 3,4 milioane de clienţi.

Ea a adăugat că flota Free2Move nu va deveni 100% Stellantis, dar a spus că "pas cu pas vom avea tot mai multe maşini Stellantis în ea".

Acţiunile Stellantis, listate la Milano, au crescut cu 2,3% până la ora 0940 GMT, depăşind o creştere de 1% la indicele blue chip din Italia.

Acţiunile BMW au crescut cu 1,8%, iar cele ale Mercedes au scăzut cu 0,4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bmw,
mercedes-benz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.