Gigantul american GE a fost amendat cu peste 50 de milioane de euro de către Uniunea Europeană

Postat la 08 aprilie 2019 36 afişări

Autorităţile de reglementare din UE au amendat, luni, compania americană General Electric (GE), cu 52 de milioane de euro, pentru furnizarea de informaţii înşelătoare în preluarea fabricantului danez LM Wind, în urmă cu doi ani, transmite Reuters.

Gigantul american GE a fost amendat cu peste 50 de milioane de euro de către Uniunea Europeană

GE a declarat Comisiei Europene că nu a dezvoltat nici o altă turbină, în afara celei de 6 megawaţi, atunci când a solicitat aprobarea UE de a cumpăra LM Wind. UE a constatat că acest lucru nu era adevărat, după ce o terţă parte a furnizat detalii.

 

Ulterior, GE şi-a retras cererea şi a retrimis, o lună mai târziu, mai multe detalii despre viitoarele proiecte. Acordul a fost finalizat în martie 2017.

 

Patru luni mai târziu, autoritatea europeană de reglementare a concurenţei a deschis o investigaţie privind prima notificare a GE şi a datele înşelătoare furnizate de companie.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
amenda,
american,
gigant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.