Giganţii din tehnologie trebuie să se supună unor reguli noi. Ce au decis miniştrii din G20

Postat la 09 iunie 2019 70 afişări

Grupul de miniştri de finanţe din G20 a convenit duminică asupra unui set de reguli comune pentru a elimina lacunele folosite de gigantii tehnologici globali cum ar fi Facebook pentru reducerea taxele plătite, arată o versiune finală a comunicatului grupului obţinut de Reuters.

Giganţii din tehnologie trebuie să se supună unor reguli noi. Ce au decis miniştrii din G20

Facebook, Google, Amazon şi alte companii de tehnologie de vârf se confruntă cu critici pentru faptul că îşi reduc sumele datorate statelor prin diverse inginerii fiscale.

Noile norme ar însemna sarcini fiscale mai mari pentru marile companii multinaţionale, dar ar face şi mai dificil pentru ţări ca Irlanda să atragă investiţii străine directe, cu promisiunea unor rate de impozitare ultra-scăzute.

Marea Britanie şi Franţa s-au numărat printre susţinătorii cei mai vocali ai propunerilor de impozitare a companiilor mari de tehnologie. Acest lucru a aşezat cele două state într-o poziţie oarecum divergentă cu Statele Unite, care şi-au exprimat îngrijorarea că firmele americane sunt arătate cu degetul înr-un mod incorect, în cadrul discuţiilor legate de codul impozitării companiilor cu extindere globală.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.