Premieră globală: Ţara unde fiecare student trebuie să planteze 10 copaci pentru a-şi finaliza studiile

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 iunie 2019 561 afişări

Premieră globală: Ţara unde fiecare student trebuie să planteze 10 copaci pentru a-şi finaliza studiile

O nouă lege din Filipine îşi propune să rezolve problema lipsei de copaci noi plantaţi prin studenţi, potrivit Business Insider.

Astfel, la mijlocul lunii mai, Congresul filipinez a aprobat o lege prin care obligă toţi elevii şi studenţii, de la şcoala primară, liceu, şi până la cei de facultate să planteze 10 copaci înainte de a-şi finaliza studiile.

Copacii pot fi plantaţi fie în pădure, în rezervaţii naturale, situri abandonate sau zone urbane, potrivit legislaţiei.

Potrivit CNN, copacii trebuie să fie potriviţi pentru clima locală, accentul fiind pe speciile indigene.

Legea – numită „Graduation Legacy for Environment Act 2016 -  a fost propusă de un membru al congresului numit Gary Alejano, şi îşi propune să promoveze o responsabilitate inter-generaţională cu privire la protecţia mediului.

„În timp ce recunoaştem dreptul tinerilor la un mediu echilibrat şi sănătos, nu există niciun motiv să nu îi facem şi pe ei să contribuie pentru a ne asigura că acest vis va deveni realitate”, arată congresmanul în expunerea de motive.

El a mai adăugat că iniţiativa ar putea aduce 175 milioane copaci noi plantaţi în fiecare an, totalizând 525 miliarde copaci în timpul unei generaţii.

Alejano menţionează că rata de supravieţuire a copacilor este de 10%, ceea ce ar însemna doar 525 milioane copaci noi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.