Gigant pe piaţa pay TV europeană, cu 20 de milioane de abonaţi. Murdoch a realizat o tranzacţie de 4,9 miliarde de lire

Postat la 25 iulie 2014 35 afişări

Magnatul Rupert Murdoch a concretizat planurile sale privind crearea unui gigant pe piaţa europeană a televiziunii pay TV, prin combinarea operaţiunilor companiilor de telecomunicaţii BSkyB, Sky Deutschland şi Sky Italia, într-o tranzacţie de 4,9 miliarde de lire sterline.

Gigant pe piaţa pay TV europeană, cu 20 de milioane de abonaţi. Murdoch a realizat o tranzacţie de 4,9 miliarde de lire

 Potrivit AFP, furnizorul de televiziune cu plată (pay TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie, în care grupul 21st Century Fox al lui Rupert Murdoch deţine aproximativ 39% din acţiuni, a anunţat vineri că a semnat un acord cu compania 21st Century Fox pentru a achiziţiona operaţiunile sale pay-TV din Germania şi Italia şi pentru a crea un gigant cu aproximativ 20 de milioane de abonaţi la nivel european.

În prezent, Rupert Murdoch deţine 39% din acţiunile BSkyB, în timp ce 21st Century Fox - o altă companie controlată de Murdoch - deţine 57% în Sky Deutschland şi 100% în Sky Italia. În 2010, Murdoch a încercat să preia controlul în BSkyB, însă a trebuit să renunţe la acest obiectiv pe fondul scandalului interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie, în care au fost implicate mai multe ziare pe care miliardarul le deţine, potrivit broadbandtvnews.com.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
murdoch,
tv,
gigant,
miliarde,
piata,
tranzactie,
abonati,
realizare
/actualitate/gigant-pe-piata-pay-tv-europeana-cu-20-de-milioane-de-abonati-murdoch-a-realizat-o-tranzactie-de-4-9-miliarde-de-lire-12976504
12976504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.