Ghidul asiguratului CNAS: Ce depturi şi obligaţii au asiguraţii la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Autor: Alexandru Nanu Postat la 17 aprilie 2024 25 afişări

Ghidul asiguratului CNAS: Ce depturi şi obligaţii au asiguraţii la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat în luna martie a anului 2024, a doua ediţie a ghidului asiguratului.

Ghidul îşi propune să sintetizeze cele mai relevante informaţii legate de modul de funcţionare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate şi de serviciile acordate în cadrul acestuia.

Informaţiile detaliate în acest ghid se referă la reglementările în vigoare începând cu luna iulie 2023.

Serviciile descrise în ghid sunt oferite doar la cabinetele şi centrele medicale, laboratoarele de analize, spitalele, farmaciile şi orice alţi furnizori de servicii care sunt în contract cu o casă de asigurări de sănătate aflată în subordinea CNAS.

Prima parte a ghidului reprezintă o introducere în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România şi oferă informaţii despre (1) calitatea de asigurat, (2) tipurile de pachete de servicii, (3) drepturile şi obligaţiile asiguratului şi (4) cardul naţional de asigurări de sănătate şi modalitatea de a intra în posesia acestuia.

În a doua parte a ghidului sunt detaliate pachetele de servicii pentru persoanele asigurate şi pentru neasiguraţi pentru fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum şi modul prin care pacienţii pot beneficia de aceste servicii, cu ce regularitate şi pentru ce afecţiuni.

A treia parte a ghidului cuprinde patru teme specifice: (1) măsuri pentru femeia însărcinată, (2) cum pot beneficia asiguraţii de asistenţă medicală în alte ţări şi modul de rambursare a cheltuielilor, (3) programele naţionale de sănătate curative derulate de CNAS, (4) concedii medicale.

Ghidul integral poate fi consultat AICI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.