Gheorghiţă, despre noua varianta Epsilon: Mutaţiile îl pot face mai contagios, mai transmisibil, mai agresiv

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 iulie 2021 230 afişări

Gheorghiţă, despre noua varianta Epsilon: Mutaţiile îl pot face mai contagios, mai transmisibil, mai agresiv

Atât timp cât există circulaţie intensă a virusului SARS-CoV-2 în populaţie există probabilitate de adaptare a virusului şi a acumula noi mutaţii, afirmă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

„Varianta Epsilon, după cum ştim în acest moment, este încadrată ca o varianta de interes şi nu e o variantă de îngrijorare. Sunt doar patru variante de îngrijorare. Se punea problema la această varianta Epsilon de o reducere a activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi prin vaccinare. Această o reducere modestă”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El admite că pot apărea noi mutaţii ale virusului SARS-COV2.

„Atâta timp cât avem circulaţie intensă a virusului în populaţie există probabilitate de adaptare a virusului şi a acumula noi mutaţii. Mutaţiile îl pot face mai contagios, mai transmisibil, mai agresiv, adică mai virulent şi pot să-i confere acele capacităţi de a nu mai fi suficient de bine acoperit de protecţia vaccinurilor. Acestea sunt principalele îngrijorări când ne gândim la variantele virale”, conchide preşedintele CNCAV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gheorghiţă,
mutaţii,
covid 19

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.